Om meg

Bildet mitt
Åsgårdstrand, Vestfold

søndag 27. januar 2013

Chili, paprika og artisjokker spirer

Nå er dagslyslampen satt i sving i planterommet i kjelleren. Chili og paprika har stått til spiring først på badegulvet og siden i stua. Nå var det på tide med litt lavere temperatur og lengre dager. Jeg forsøker med 12 t i første omgang, og ser om det holder.
Artisjokkene behøvde bare fem dager på å spire. De blir kraftige fine spirer med en gang.

Så fort frøsåingen starter kommer "problemene" med jord under neglene. Men jeg har tatt en gammel elektrisk tannbørste som får stå ved kjøkkenvasken. Og vips; neglene er rene og pene igjen.


lørdag 19. januar 2013

Juleverksted i januar



Idag har jeg produsert egne potter til å så frø i. Jeg kjøpte et hendig lite treinstrument på nettet, og har laget 20 små potter som kan plantes rett ut i større potter senere. Jeg har fylt dem opp med såjord. Riktig koselig innesyssel når det er -15 og vind ute.

Og nå er artisjokkfrøene i jorda. Artisjokker hadde vi stor glede av ifjor sommer, selvom vi hadde bare fire planter. Til sommeren blir det fler! Artisjokker dampet/kokt i 20 min med kremet saus av et eller annet slag smaker himmelsk.

Som sagt er det kaldt ute idag. I lekestua der krukker med roser, klementiner, og pelargonier overvinterer var det +6. Maks temp siste uke var +13. Jeg har en liten frostvakt stående der. Desverre er rosene angrepet av grønne lus, så jeg får se hva jeg gjør. De har begynt å gro lange lyse skudd, så det blir vel å klippe ned disse om en mnd, og plukke rent for lus med hånden.

I drivhuset er det like kaldt som ute, og det er flotte isroser på vinduene.

Sånn ser plantene i lekestua ut:

 Tett i tett med sitursknopper :)
Tett i tett med bladlus :(


torsdag 17. januar 2013

Utålmodig!



Nå er alle frøene jeg trenger i hus, så nå er det snart i full gang. Chili og paprika er i jorda. Snart følger artisjokker. Og snart blir det fullt under lampelyset i planterommet i kjelleren. Sommeren blir laaang på denne måten

søndag 13. januar 2013

Igang med ny sesong

Jeg  er visst ganske dårlig til å holde på med dagboka utover i sesongen. Når det praktiske hagearbeidet er på sitt mest aktive er det ikke skriving jeg har mest lyst til. Jeg skriver bare for egen del, og for å huske hva jeg har gjort når, og det kan være nyttig å oppdatere ting som skjer i sesongen også. Når modner de forskjellige tingene osv.

Men nå; dvs 10. januar
har jeg sådd de første frøene i såjord, og satt dem på varmt badegulv.
De fleste frøene har jeg samlet selv, så jeg har bare mine egne navn på dem.
  • Afrikapaprika
  • Lang tynn paprika
  • Små orange paprika
  • Jamie Oliver chili
  • Chili Long slim
Jeg har også bestilt endel frø fra kataloger. Bjarne har nærmere beskrivelser av hva jeg har bestilt.

Jeg venter på artisjokkfrø jeg har bestilt. de skal i jorden så fårt de er i hus.