Om meg

Bildet mitt
Åsgårdstrand, Vestfold

lørdag 16. januar 2016

Vinter og litt vår


Det er skikkelig vinter ute. Mye snø og rundt minus ti. Drivhuset måkes ved hvert snøfall, og ser ut til å ha det bra. Men så mange kosestunder med vin og levende lys blir det ikke i denne kulda. 

Inne i stua er det varmt og godt, og det kribler litt i vårfornemmelsen.
For en uke siden gikk de første frø i jorden. 
Artisjokk, aubergine, div chili og paprika, physalis, blodbeger og klokkeranke. 
Allerede etter tre dager spirte physalisen. Og kort etter kom en av aubergintypene. 
Alt står på badegulvet. 
Så fort de er en cm over bakken flytter jeg det ned i planterommet i kjelleren. Det holder 12-15 grader. Der har jeg plantelys på 14 timer i døgnet. 

5 kommentarer:

 1. Full vinter her også. Jeg liker det. Fint å sette igang med sådden og glede seg over at det kommmer en ny vår:)
  God helg.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser på bloggen din at du også har en nydelig vinterhage. Jeg elsker de skiftende årstidene og de forskjellige gledene de bringer med seg.
   Ha en nydelig helg!

   Slett
 2. Ikke så mange centi med snø her, men i dag er alt glasert. Er kanskje på tide å tenke på å så snart, men siden jeg ikke har ekstra lys må jeg vente litt.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
 3. Glaserte hager kan være veldig vakre :) Hver årstid har sitt eget uttrykk. Her er snødybden bortimot en halv meter nå, og det er lenge til jeg kan vasse ut og se etter begynnende vårtegn. Mest inne foreløpig!
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 4. Hei Hanne! Det er første året med drivhus hos meg, og nå lurer jeg på om jeg skal så allerede nå... Jeg har ikke lagt inn strøm i drivhuset mitt, så jeg må nok vente til april før jeg kan sette ut planter, vil jeg tro. Det ser virkelig vårlig ut med alle de frøpottene i gang! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett